Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ HANGOVER!!!!




Tον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται άμεσα το hangover, δηλαδή οι δυσάρεστες συνέπειες της μέθης, ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες.
Αυτό που προτείνουν είναι κατάποση ασπιρίνης, όχι με νερό, αλλά με καφέ.
Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, η καφεΐνη που έχει ο καφές και τα αντιφλεγμονώδη συστατικά της ασπιρίνης και των άλλων παυσίπονων, δρουν κατά της αιθανόλης ή του καθαρού οινοπνεύματος που παραμένει στον οργανισμό μετά τη μέθη.
Το άλας που περιέχει το καθαρό οινόπνευμα είναι αυτό που προκαλεί πονοκέφαλο, ακόμη και εάν ληφθεί σε μικρές δόσεις.
Στο πλαίσιο των πειραμάτων, ο καθηγητής Michael Oshinsky από το Πανεπιστήμιο Tomas Jefferson της Φιλαδέλφεια, προκάλεσε πονοκέφαλο σε αρουραίους, δίνοντάς τους μικρές ποσότητες αλκοόλ.
Ακολούθως, τους χορήγησε καφεΐνη και παυσίπονα φάρμακα για να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο ο συνδυασμός μπλοκάρει το άλας του αλκοόλ και ανακουφίζει από τον πόνο. Επιπλέον, οι αρουραίοι δεν αφυδατώθηκαν, όπως φοβούνταν οι ειδικοί λόγω της λήψης καφεΐνης μετά από αλκοόλ.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω διάλογος προκειμένου να ληφθεί απόφαση για να οριστεί ως στάνταρ θεραπεία η λήψη καφεΐνης με παυσίπονο. Μέχρι τότε συνιστούν σε όσους επιθυμούν να κάνουν τη θεραπεία, να μην λαμβάνουν καφεΐνη και παυσίπονο με άδειο στομάχι και ποτέ νωρίτερα από έξι ώρες από το τελευταίο τους ποτήρι.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση New Scientist.



Πηγή : TNSite 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου