Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Η Bjork ξεκίνησε «αντάρτικο»

Την ρήση τους Όσκαρ Ουάιλντ, που υποστήριζε πως «οι  Ισλανδοί είναι οι εξυπνότεροι άνθρωποι στον κόσμο ,καθώς ανακάλυψαν την Αμερική περίπου 500 χρόνια πριν τον Κολόμβο και το κράτησαν μυστικό από την ανθρωπότητα» έρχεται να δικαιώσει η διάσημη Ισλανδή τραγουδίστρια Bjork.

Σε συνέντευξή της σε τοπική εφημερίδα του Τορόντο, ανέφερε πως σκέπτεται να ξεκινήσει εκστρατεία κατά της πώλησης της ηφαιστειακής ενέργειας της πατρίδας της σε , ξένους, αναφερόμενη στην συμφωνία με την καναδική εταιρεία Magma, η οποία όπως υποστηρίζει η ίδια, πρόκειται να ακυρωθεί από την ισλανδική κυβέρνηση. «Έχω λάβει την διαβεβαίωση της πρωθυπουργού Γιοχάνα Σιγκουρντατότιρ, πως η συμφωνία με την εταιρεία Magma, θα ακυρωθεί» δήλωσε στην εφημερίδα National Post η τραγουδίστρια.

Η συμφωνία της Ισλανδικής κυβέρνησης με την εταιρεία Magma ύψους 447 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεσήκωσε διαμαρτυρίες αρκετών Ισλανδών πολιτών που κάνουν λόγο για «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας στον κόσμο. Εκπρόσωποι πάντως της εταιρείας Magma, αρνούνται προς το παρόν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση για τις δηλώσεις της Bjork




πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου