Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ : Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ. Ραγγαία Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους


Για ισχυρές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, που θα φτάσουν ακόμη και τα 10 Μποφόρ, προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού σήμερα θα είναι:
- η σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο που από το απόγευμα θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τη νύχτα στα νότια τοπικά τα 10 μποφόρ. Αύριο, οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι (9 μποφόρ) θα περιοριστούν σταδιακά στα νότια πελάγη.
- οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Το απόγευμα στα βόρεια τμήματα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
- η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική χώρα. Λίγα χιόνια μπορεί να πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Το απόγευμα, στα βόρεια τμήματα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Έκτακτο δελτίο ενημέρωσης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
Όπως σημειώνεται, ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ συνοδευόμενοι από πιθανή καταιγίδα αναμένεται να πλήξουν την ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν ως τις απογευματινές ώρες σήμερα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών, στους οποίους συστήνει να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να διασχίζουν πεζοί ή με το αυτοκίνητο χείμαρρους και ρέματα και επίσης να ενημερώνονται τακτικά από τα μέσα ενημέρωσης και τα λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή μετακίνησή τους στη θάλασσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου