Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ τα… μεγάλα στήθη!


Παραπονιέστε για το σαφάρι που έχει εξαπολύσει ο ΣΔΟΕ και τους φόρους που έχουν επιβληθεί; Έχετε μάλιστα αναρωτηθεί και εσείς (όπως και πολλοί άλλοι) «τι άλλο θα φορολογήσουν»;

Η απάντηση έρχεται από τη Λατινική Αμερική, όπου η μακρινή Αργεντινή αποφάσισε να πατάξει τη φοροδιαφυγή με φοροσαφάρι στα… μεγάλα, σιλικονάτα στήθη!



Αφού -μετά την 5η ανάγνωση της προηγούμενης παραγράφου- σιγουρευτήκατε ότι σωστά διαβάσατε, να σας ενημερώσουμε ότι οι εφοριακοί στην Αργεντινή έχουν βάλει στο στόχαστρο τις πλαστικές επεμβάσεις στήθους, μετρώντας τον αριθμό εισαγόμενων εμφυτευμάτων στήθους για να υπολογίσουν τα έσοδα των χειρουργών. Και όλα αυτά εντός προγράμματος μιας εκστρατείας για την καταπολέμηση της μάστιγας της φοροδιαφυγής!

Τώρα όμως που αρχίσατε να γελάτε, θα σας... κοπεί ο βήχας μόλις πληροφορηθείτε ότι μόνο το 2008 και το 2009 εισήχθησαν στην Αργεντινή περίπου 125.000 εμφυτεύματα στήθους και οι γυναίκες ξόδεψαν 170 εκατομμύρια δολάρια σε επεμβάσεις αύξησης του στήθους (ντροπή σε όσους άντρες διέκοψαν την ανάγνωση του άρθρου και βλέπουν τώρα ιστοσελίδα με αεροπορικά εισιτήρια για Αργεντινή…).

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΔΟΕ Αργεντινής, «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό θεωρούνται ύποπτοι φοροδιαφυγής ύψους 40 εκατομμυρίων πέσος (10 εκατομμύρια δολάρια)» ενώ -όπως μετέδωσαν ξένα μέσα- οι Αργεντίνοι γενικά αποφεύγουν την εφορία και πολύ συχνά πληρώνουν όλα τους τα έξοδα μόνο με μετρητά…

Σας θυμίζει κάτι αυτό το τελευταίο; Ας ελπίσουμε, πάντως, να μην πάρουν μερικοί στην Ελλάδα ιδέες


πηγή: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου