Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

The Charlatans! Δύο μοναδικά Shows στην Ελλάδα

Οι The Charlatans, ένα από τα πλέον επιδραστικά συγκροτήματα της alternative rock βρετανικής σκηνής, έρχεται στην Ελλάδα, καθώς γιορτάζει την εικοστή του επέτειο, για δύο μοναδικές συναυλίες, την Παρασκευή 13 Μαΐου στο Fuzz Club, στην Αθήνα και το Σάββατο 14 Μαΐου στο Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη.

Για πάνω από δύο δεκαετίες έως τώρα, οι The Charlatans υπήρξαν η ψυχοτονωτική δύναμη του βρετανικού rock κα παραμένουν τόσο συναρπαστικοί και ουσιώδεις, όπως όταν πρωτοτάραξαν τα νερά με τις αθάνατες νότες του “ The Only One I Know” – ίσως τώρα περισσότερο από πριν, καθώς η νέα γενιά συγκροτημάτων και fans τους αναγνωρίζει σαν ισόβιους ήρωες της.

Με ρίζες στα Midlands και στη βορειοδυτική Αγγλία, αναδείχτηκαν -όπως οι Joy Division, New Order, Stone Roses και Happy Mondays - από τη σκηνή του Manchester. Με σταθερό line up τους Martin Blunt (bass), Jon Brookes (drums), Tim Burgess (vocals), Mark Collins (guitar), Tony Rogers (keyboards) έχουν δημιουργήσει στην πορεία τους λαμπρή μουσική– αμέτρητα κλασσικά singles, γεμάτα με φινετσάτες μελωδίες και ένα αξιοζήλευτο κατάλογο από albums, το καθένα διαφορετικό από το προηγούμενο, αλλά πάντα γεμάτα από ακαταμάχητη, συγκλονιστική, ξεσηκωτική, ροκ μουσική. Τα albums των The Charlatans πάντα αποπνέουν ζωή, και παρά τις πολλές δοκιμασίες που το συγκρότημα υπέφερε στη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, δεν έπαψαν να εκπέμπουν θετική ενέργεια, να έχουν μία ακλόνητη ζωντάνια.

Μπήκαν στη δισκογραφία τον Ιανουάριο του 1990 με το single “Indian Rope”, ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν τα singles “The Only One I Know” και “Then” που τους εκτόξευσαν στην κορυφή και τους έκαναν γνωστούς σε ολόκληρον τον κόσμο. Η επιτυχία αυτών των singles οδήγησε στην κυκλοφορία του παρθενικού τους άλμπουμ “Some Friendly”, που ήταν το πρώτο που κατέκτησε την κορυφή των Βρετανικών charts.

Για είκοσι συνεχή χρόνια διατηρήθηκαν στην κορυφή με μία πλούσια παραγωγή από έντεκα albums, που όλα ανεξαιρέτως κέρδισαν μία θέση στο TOP 40 της Αγγλίας και τα τρία από αυτά χτύπησαν την κορυφή του Νούμερο 1.

Το Σεπτέμβριο του 2010, ο Tim Burgess και η παρέα του κυκλοφορούν το ενδέκατο album τους “Who We Touch”, με παραγωγό τον Martin Glover, για να γιορτάσουν την εικοστή επέτειο από την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους album “Some Friendly”. Το album άνετα κατατάσσεται στα πιο θαρραλέα τους έως σήμερα, διευρύνοντας τους ορίζοντες της αισθητικής τους. Είναι, όπως σχολιάζει ο ίδιος ο Burgess, “ ένα συναισθηματικό ταξίδι” μέσα από διαθέσεις έντονης, βαθιάς θλίψης και ξέφρενων παραληρημάτων, που όμως έχει ευτυχή και αισιόδοξη κατάληξη. Ο ήχος τους εμπνέεται από πολλούς ήρωες, αλλά ηχεί όπως μόνο ένα album των The Charlatans θα μπορούσε. Με τραγούδια όπως το “Love is ending” και “Smash the system” μας θυμίζουν το ξεχωριστό ήχο για τον οποίο τους αγαπήσαμε.

Οι The Charlatans, έχοντας κερδίσει τον θαυμασμό μας για την αντοχή και τη σταθερότητα τους όλα αυτά τα χρόνια, θα δώσουν για το ελληνικό κοινό δύο ανεπανάληπτα live shows, την Παρασκευή 13 Μαΐου στο Fuzz Club, στην Αθήνα και το Σάββατο 14 Μαΐου στο Principal Club Theater, στη Θεσσαλονίκη, από τα οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει σύντομα!

Τα πρώτα εισιτήρια της κάθε συναυλίας θα κοστίζουν 39 €
Τα επόμενα εισιτήρια θα κοστίζουν 43 €

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

TICKET HOUSE

Αθήνα: Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366
Θεσσαλονίκη: Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264 880
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.

VENUES INFO

FUZZ CLUB
Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Λ. Πειραιώς και Χαμοστέρνας)
τηλ.: 210 3450 817

PRINCIPAL CLUB THEATER
17o χλμ. Εθν. Οδού Θεσσαλονίκης- Ν.Μουδανιών, Νέο Ρύσιο, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 23920 72 730


spor-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου