Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

THE BAND OF HOLY JOY - live review 13/02/2011

Οι Band  of Holy Joy υπήρξαν  μία από τις αγαπημένες μου μπάντες στο ξεκίνημα της μουσικής μου περιπλάνησης, με ήχο μυστικιστικό με πινελιές εκλεκτικής  folk, επιρροές από ευρωπαϊκό cabaret, ψυχεδελικές σταγόνες ποπ και λυρικό αλλά και ωμό στίχο, κατατάχθηκαν αμέσως σαν βέλη στην μουσική μου φαρέτρα.

Ο χώρος της συναυλίας που  τον δεν γνώριζα από κοντά κοιτώντας τον από φωτογραφίες μου έφερε ομολογώ αμηχανία.Δεν ήξερα πως μπορεί να δέσει με μία εμφάνιση των Band Of Holy Joy, απορίες και αμηχανία που διαλύθηκαν αμέσως μόλις μπήκα στο χώρο.Νομίζω δεν θα υπήρχε πιο κατάλληλος χώρος για την συγκεκριμένη μπάντα.Το ύφος του μαγαζιού ταίριαζε απόλυτα με τον ήχο και το ύφος της μπάντας δημιουργώντας ένα αισθητικό υπόβαθρο που αποτέλεσε μαζί με τον κόσμο και την εμφάνιση της μπάντας το καλύτερο συστατικό για την πετυχημένη βραδιά που ακολούθησε..
Κατά τις 22:00 έφτασα στο χώρο ο οποίος ήταν ήδη γεμάτος γύρω στις 22:30 έκανε την εμφάνιση στην μικρή σκηνή του Tiki ο Johnny Brown και η παρέα του, με μοναδικό αρχικό μέλος της μπάντας τον Karel Van Bergen στο βιολί.

Από τις πρώτες νότες φάνηκε το τι θα επακολουθήσει, ο μαγικός ήχος του βιολιού με την τρομερή ερμηνία του Brown δημιουργούσαν μία απίστευτη αισθητική  avant-garde.“Punklore, “Real Beauty Passed Through”,Tactless” “Who Snatched The Baby”.αλλά και το κορυφαίο της βραδιάς το "fishwives" μας οδήγησαν σε ένα μοναχικό μονοπάτι αναζήτησης και αναπροσδιορισμού της αγάπης, της ομορφιάς του ίδιου μας του εαυτού. Οι  Band of Holy Joy δεν έμειναν στάσιμοι στα μουσικά μονοπάτια κολλημένοι σε φόρμες του παρελθόντος. Εξελίχτηκαν δημιούργησαν και παρ όλες τις δυσκολίες των δύο μεγάλων διαστημάτων αποχής τους κατάφεραν παιχτηκά και δημιουργικά  με τα νέα τους κομμάτια από το καινούργιο τους c.d αλλά και με τα ήδη γνωστά τους τα οποία όπως το fishwives παιγμένα σε νέες φόρμες σύγχρονες να αγγίξουν το συναίσθημα και την φαντασία όλων.
Η μαγική βραδιά τελείωσε μετά από ένα γεμάτο δίωρο αφήνοντας μία αίσθηση νοσταλγίας εποχών πιο αληθινών. Οι Band of Holy Joy είναι μία αληθινή μπάντα και η εμφάνισή του ένα πραγματικά απίστευτο live

κείμενο  - φωτογραφίες : Δημήτρης Πετροβίτσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου